Arctic Hare

Arctic Hare Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Lagomorpha
Familie
Leporidae
Slekt
Lepus
Vitenskapelig navn
Lepus Arcticus

Bevaringsstatus for Arctic Hare:

Minste bekymring

Arctic Hare Sted:

Nord Amerika

Fakta om arktiske harer

Hovedbytte
Gress, Pil, Blomster
Karakteristisk funksjon
Tykk pels som skifter farge med årstider
Habitat
Tundra og steinete områder
Rovdyr
Snowy Owl, Fox, Wolf
Kosthold
Herbivore
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
6
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Gress
Type
Pattedyr
Slagord
Spiser bær funnet i snøen!

Arctic Hare Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
40 km / t
Levetid
3 - 8 år
Vekt
4 kg - 5 kg (9 kg - 12 kg)
Lengde
48cm - 67cm (19in - 26in)

Arktiske hare kan løpe opp til 40 miles i timen!




Isharen er den største av alle nordamerikanske hare. Den har lange klør på alle fire føtter, men disse på bakbenene er spesielt lange, for å tillate er å grave i pakket is og snø når den løper, og å lage et hull for ly. Den er også i stand til å hoppe på bakbenene slik en kenguru gjør, og bevege seg med hastigheter på så mye som 48 km / t som den hopper. Når du løper med alle fire føttene på bakken, kan de nå 64,4 km / t. Brun eller blågrå om sommeren, arktiske harer blir hvite om vinteren for å kamuflere dem i snøen. I de nordligste delene av sortimentet er de hvite hele året.



3 Arktiske hare fakta

• En arktisk hare kan hoppe som en kenguru og bruke bare bakbenene for å drive den.

• Arktiske hare spiser ikke bare planter, de har også blitt sett på å spise fisk og kjøtt.

• Arktiske hare lever ofte alene, men noen ganger samles de i store grupper bestående av flere hundre dyr.

Arctic Hare Vitenskapelig navn

Det vitenskapelige navnet på isharen erLepus arcticus. Ordet 'Lepus”Kommer fra det latinske ordet for hare, mens“arcticus”Refererer til det naturlige habitatet til disse harene, Arktis. Det er også noen ganger kalt 'polar kanin.'

Den arktiske harefamilien inneholder fire underarter:

• Lepus arct. arcticus

• Lepus arct. banksii

• Kanin arkt. groealandicus

• Lepus arct. monstrabilis



Arctic Hare Utseende og atferd

Arktiske hare, sammen med andre medlemmer av harefamilien, forveksles ofte med kaniner, men de to artene, selv om de er i slekt, er forskjellige dyr. Harer har vanligvis lengre ører og lengre bakben enn kaniner. Halen på en hare er også lengre. Når det gjelder isharen, er ørene faktisk kortere enn andre typer hare, noe som hjelper den å bevare varmen i det kalde klimaet den lever i.

I mye av sitt sortiment er isharen brungrå eller blåaktig, men den øvre kappen blir hvit når vinteren nærmer seg, selv om pelsen på magen forblir litt mørkere. Denne endringen bidrar til å skjule den for rovdyr i forskjellige årstider. Arktiske hare som bor langt nord er vanligvis hvite hele året siden miljøet ofte er snødekt. Selve ørene er alltid svarte.

En ishare er omtrent 43 til 70 cm lang og veier mellom 3 og 5 kg. Dette er omtrent like stort som en katt. En stor ishare kan imidlertid bli ganske mye større og veie så mye som 7 kg, omtrent like stor som en liten hund som Lhasa Apso eller miniatyrschnauzer. Den gjennomsnittlige isharen står omtrent like høyt som et voksent menneskes knær, selv om ørene vanligvis når litt høyere enn det.

Selv om arktiske harer ofte er ensomme og lever alene mye av tiden, vil de også noen ganger samles i grupper på hvor som helst fra seks til flere hundre dyr, og klynge seg sammen for varme i den harde kulden på den arktiske vinteren. Slike grupper er referert til med flere forskjellige navn, inkludert dun, bånd, skall eller warren.

Harer er vanligvis veldig sjenerte, en nødvendig overlevelsesteknikk siden de blir jaktet av mange forskjellige rovdyr. Selv om de vil prøve å løpe et rovdyr om nødvendig, kan de velge å sitte stille slik at rovdyr ikke legger merke til dem. Arktiske hare kan også sitte høyt på bakbena, skanne 360 ​​grader av omgivelsene for rovdyr, og gjemme seg hvis de får øye på en.

Ishare som sitter på bakken

Arctic Hare Habitat

Arktiske hare lever i de nordligste delene av det nordamerikanske kontinentet. De spenner over store deler av Nord-Canada, Nord-Grønland, de kanadiske arktiske øyene, Newfoundland og Labrador. De trives i den treløse tundraen som finnes i disse områdene, og blir ikke avskrekket av den bitre kulden som er funnet på disse stedene store deler av året.

Kroppene deres er laget for å tåle de lave temperaturene i Arktis. Disse harene har korte ører for å hjelpe dem med å bevare varmen. De har også tykk pels, kompakte kropper, små neser og en høy andel kroppsfett som hjelper dem å overleve i svært lave temperaturer.

Arctic Hare Diet

Arktiske hare regnes som altetende, da kostholdet deres normalt bare består av planter, men med andre matkilder blandet inn fra tid til annen. Deres normale mat inkluderer mos, lav og treplanter av alle slag. Avhengig av sesong vil de også konsumere bær, knopper, røtter, blader og bark.

I tillegg til planter har det blitt observert arktiske harer som spiser fisk og mageinnholdet i døde dyr som reinsdyr. Siden arktisk tundra kan være et ekstremt tøft miljø, kommer denne dietttilpasningen til gode for haren ved å fremme overlevelse gjennom opportunistisk spising.

Med de lengste og retteste snittene i harefamilien er arktiske hare også i stand til å fange planter som vokser på vanskelige steder, for eksempel mellom bergarter, slik at de kan finne mat der andre dyr kan sulte. Om vinteren vil de også grave seg ned i snøen for å finne mat.



Arctic Hare Rovdyr og trusler

Isharen er en viktig matvare for nesten alle rovdyr som finnes i den nordlige delen av det nordamerikanske kontinentet. Uten dem kunne mange kjøttetende dyr ikke overleve. Noen av rovdyrene fra Isharen inkluderer Arktisk rev , rødreven, den grå ulven, hermelin, snøugler og kanadisk gaupe.

Mennesker er også et tradisjonelt rovdyr for dette dyret. Mange mennesker som bor på ishavsområdet, er avhengige av å jakte på dem etter mat og pelsen deres, som folk lager til klær av forskjellige slag. Disse harene er noen ganger den eneste maten tilgjengelig for indianere som bor i nord.

Det harde været kan også utgjøre en trussel mot isharen, da det kan være vanskelig å overleve det bitre kalde vinterværet. Dette gjelder spesielt hvis harens matkilder er begravet under dyp snø. Harer kan kose seg sammen for å få varme, men hvis de ikke finner mat, vil de ende med å sulte i hjel

Reproduksjon av arktiske harer, babyer og levetid

Arktiske harer parrer seg i april eller mai. Selv om disse hare ofte binder seg sammen i store grupper for fôring og varme, skiller de seg fra hverandre og setter opp individuelle områder. I løpet av denne tiden kan hannene, kalt dollar, sparke over kvinner, kjent som gjør, med hannen bokstavelig talt plassere potene over kvinnens rygg og delta i en slags boksekamp med andre menn som han hevder sin kompis.

Til slutt har hver hare sin egen plass, selv om det ikke er uvanlig at en hann har mer enn en kvinne å avle med på sitt territorium. På dette punktet etablerer hver av kvinnene et rede, vanligvis i en skjermet depresjon ved siden av en stein eller bak en busk. Hun vil linse dette stedet med et lag med gress og deretter legge til et dekk av sitt eget hår for å gjøre reiret mykt og varmt.

Hunnen føder et enkelt kull på to til åtte babyer en gang per år, vanligvis hvor som helst fra slutten av mai til juli, men i de nordligste delene av hareområdet kan babyene bli født litt senere. I motsetning til kaninbarn, som er født nakne og blinde, blir arktiske hare babyer født med en komplett pels og øynene åpne. De kan hoppe i løpet av få minutter etter at de er født. Dette hjelper dem med å unnslippe rovdyr fra en veldig tidlig alder.

Moren blir kontinuerlig sammen med babyene sine, kalt leverets, de første par dagene, men så blir ungene oftere og oftere overlatt til seg selv når moren drar ut på jakt etter mat. Håndtakene begynner å forlate reiret når de er omtrent to til tre uker gamle, men de kommer tilbake når det er tid for sykepleier. Babyene blir raskt uavhengige, og når de er åtte til ni uker gamle, er de helt avvenne og alene. De er i stand til å avle og få egne babyer sommeren etter.

Det er usikkert hvor lenge arktiske hare kan leve, da det aldri har blitt målt nøyaktig. De antas å ha en levetid på omtrent fem år i naturen. De gjør det ikke så bra hvis de blir oppdratt i fangenskap, og lever bare omtrent atten måneder når de holdes av mennesker. Ingen vet hvorfor de ikke lever så lenge i fangenskap, da slike forhold ofte hjelper dyr ved å tilby rikelig matforsyning og mangel på rovdyr, men det er sannsynlig at stresset med å bli holdt under kunstige forhold forkorter deres naturlige levetid.

Arctic Hare Population

Arktiske hare anses ikke å være truet og er oppført som “ Minste bekymring ”(LC) av International Union for Conservation of Nature (IUCN), en organisasjon som sporer populasjonsstatusen til alle dyr. Selv om det ikke er noe nøyaktig antall angående antall arktiske harer som lever i naturen, eksisterer deres befolkning i stort antall over det nordamerikanske arktiske området og ser ut til å være stabil. Det er ingen grunn til å tro at disse dyrene er i fare for utryddelse når som helst i overskuelig fremtid.

Vis alle 57 dyr som begynner med A.

Interessante Artikler