Alt om reinsdyr



Lappland



Reinsdyr er et av verdens nordligst levende store pattedyr som finnes i deler av Nord-Amerika, Europa og Asia som strekker seg inn i den arktiske tundraen og videre mot Nordpolen. Reindeer, også kjent som Caribou, har tilpasset seg perfekt til de frysende forholdene som omgir dem.

Reinsdyr har spesielle hover som tilpasser seg de skiftende arktiske årstidene og går fra å være svamplignende for å gi dem mer overflateareal på den fuktige, myke bakken om sommeren, til å utsette felgene på hovene om vinteren som hjelper dem å kutte i isen og forhindrer derfor at dyret sklir.

Island



I tillegg til å ha spesialtilpassede hover, består reinsdyrets pels av to lag, inkludert et tykt og ullete underlag og en lengre håret belegg som består av hule, luftfylte hår som hjelper til med å holde kroppene varme i de bitre arktiske vintrene.

Reinsdyr bor i arktisk tundra i store flokker som kan inneholde tusenvis av individer, som fôrer og vandrer sammen, i tillegg til å gi beskyttelse i antall fra de mange rovdyrene som inkluderer Arctic Wolves, Brown Bears og Polar Bears, men også folk som jakter på deres kjøtt og skinn.

Svalbard



Reinen reiser lenger enn noe annet landpattedyr i verden og kan dekke store avstander på jakt etter fersk beite. Reiser med hastigheter på opptil 50 km / t, kan et enkelt rein klokke opp hele 3000 miles på bare ett år med de mest omfattende vandringene som skjer på våren og høsten, sammenfallende med de mest dramatiske klimatiske endringene.

Interessante Artikler