Afrikansk villhund

African Wild Dog Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Canidae
Slekt
Lycaon
Vitenskapelig navn
Lycaon pictus

African Wild Dog Conservation Status:

Truet

African Wild Dog Location:

Afrika

African Wild Dog Fun Fact:

Også kjent som den malte hunden!

African Wild Dog Fakta

Bytte
Antilope, Vortesvin, Gnagere
Navn på unge
Valp
Gruppeatferd
  • Pakke
Morsom fakta
Også kjent som den malte hunden!
Anslått befolkningsstørrelse
Mindre enn 5000
Største trussel
Habitat tap
Mest særegne funksjon
Fire tær på hver fot i stedet for fem
Andre navn)
Jakthund, malt hund, malt ulv
Svangerskapstid
70 dager
Habitat
Åpne sletter og savanne
Rovdyr
Løver, hyener, mennesker
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
8
Livsstil
  • Skumring
Vanlig navn
Afrikansk villhund
Antall arter
1
plassering
Afrika sør for Sahara
Slagord
Også kjent som den malte hunden!
Gruppe
Pattedyr

Afrikanske villhunds fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Nett
  • Svart
  • Hvit
  • Gull
Hudtype
Pels
Toppfart
45 km / t
Levetid
10 - 13 år
Vekt
17 kg - 36 kg (39 kg - 79 kg)
Lengde
75cm - 110cm (29in - 43in)
Alder på seksuell modenhet
12 - 18 måneder
Avvenningsalder
3 måneder

African Wild Dog Classification and Evolution

Den afrikanske villhunden (også kjent som den malte hunden og Kappjakthunden) er en mellomstor hundeart som finnes over Afrika sør for Sahara. Den afrikanske villhunden identifiseres lettest fra både husdyr og andre ville hunder ved deres skinnende flekkete pels, med navnet på latin med passende betydningmalt ulv. Den afrikanske villhunden sies å være den mest omgjengelige av alle hundene, og lever i pakker med rundt 30 personer. Dessverre er dette svært intelligente og omgjengelige dyret alvorlig truet i mye av sitt naturlige habitat, hovedsakelig på grunn av tap av habitat og etter å ha blitt jaktet av mennesker.



Afrikansk villhundens anatomi og utseende

Det mest særtrekk ved den afrikanske villhunden er den vakkert flekkete pelsen som gjør denne hunden veldig lett å identifisere. Pelsen til den afrikanske villhunden er rød, svart, hvit, brun og gul i fargen med det tilfeldige fargemønsteret som er unikt for hver enkelt. Det antas også å fungere som en type kamuflasje, og hjelpe den afrikanske villhunden til å blande seg i omgivelsene. Den afrikanske villhunden har også store ører, en lang snute og lange ben, med fire tær på hver fot. Dette er en av de største forskjellene mellom den afrikanske villhunden og andre hundearter, siden de har fem. De har også en stor mage og en lang, stor tarm som hjelper dem til mer effektivt å absorbere fuktighet fra maten.



Afrikansk villhund distribusjon og habitat

Afrikanske villhunder finnes naturlig streifende i ørkenene, de åpne slettene og den tørre savannen i Afrika sør for Sahara, hvor rekkevidden til den afrikanske villhunden har redusert raskt. Det antas at den afrikanske villhunden en gang ble funnet i nesten 40 forskjellige afrikanske land, men tallet er mye lavere i dag, mellom 10 og 25. Nå er de fleste afrikanske villhundpopulasjoner primært begrenset til nasjonalparker over hele Sør-Afrika, med den høyeste populasjoner funnet i Botswana og Zimbabwe. Afrikanske villhunder krever store territorier for å støtte pakken, med pakkestørrelser som faktisk har falt i antall med deres avtagende hjemmekategorier.

African Wild Dog Behavior and Lifestyle

Afrikanske villhunder er svært omgjengelige dyr som samles i pakker med vanligvis mellom 10 og 30 personer. Det er et strengt rangeringssystem i flokken, ledet av det dominerende avlsparet. De er verdens mest omgjengelige hunder og gjør alt som en gruppe, fra å jakte på og dele mat, til å hjelpe syke medlemmer og hjelpe til med å oppdra unge. Afrikanske villhunder kommuniserer mellom hverandre gjennom berøring, bevegelse og lyd. Packmedlemmer er utrolig nære, samles før en jakt på nese og slikking hverandre, mens de vifter med halene og lager høye lyder. Afrikanske villhunder fører en crepuscular livsstil som betyr at de er mest aktive i daggry og skumring.



Afrikansk villhund reproduksjon og livssyklus

I afrikanske villhundpakker er det vanligvis bare ett avlspar, som er de dominerende mannlige og kvinnelige medlemmene. Etter en svangerskapstid på rundt 70 dager føder den kvinnelige afrikanske villhunden mellom 2 og 20 valper i en hule, som hun forblir hos ungene sine de første ukene, og stoler på at de andre pakkemedlemmene skal gi henne mat . De afrikanske villhundungene forlater hiet mellom 2 og 3 måneder og blir matet og tatt vare på av hele pakken til de er gamle nok til å bli uavhengige og generelt la være å bli med eller starte en annen afrikansk villhundpakke. Det antas at jo mer ivaretatt valpene er, desto større er sjansene for å overleve.

African Wild Dog Diet and Prey

Den afrikanske villhunden er et kjøttetende og opportunistisk rovdyr som jakter større dyr på de afrikanske slettene i sine store grupper. Afrikanske villhunder bytter primært på store pattedyr som vorteviner og mange arter av antiloper, og supplerer kostholdet med gnagere, øgler, fugler og insekter. De er til og med kjent for å jakte på mye større planteetere som har blitt utsatt for sykdom eller skade, for eksempel gnuer. Selv om den afrikanske villhundens bytte ofte er mye raskere, kan jakten vare i miles, og det er denne hundens utholdenhet og utholdenhet som gjør dem så vellykkede, sammen med deres evne til å opprettholde farten. Jakt som en pakke betyr også at de afrikanske villehundene enkelt kan hjørne byttet sitt.

African Wild Dog Predators and Threats

På grunn av den afrikanske villhundens relativt store størrelse og dominerende natur og deres flokk, har de få naturlige rovdyr innenfor sine opprinnelige habitater. Det er kjent at løver og hyener noen ganger har byttet til afrikanske villhundindivider som har blitt skilt fra resten av gruppen. En av de største truslene mot den afrikanske villhunden er bønder som jakter og dreper den afrikanske villhunden i frykt for at de bytter på husdyrene sine. En drastisk nedgang i deres naturlige habitater har også presset de resterende afrikanske villhundpopulasjonene i små lommer i deres opprinnelige regioner, og de er nå oftest funnet i nasjonalparker.



African Wild Dog Interessante fakta og funksjoner

Den lange tarmen til den afrikanske villhunden betyr at de har et veldig effektivt system for å absorbere så mye fuktighet fra maten som mulig. Dette gir disse hundene en fordel i slike tørre klima som de ikke trenger å finne en så vanlig vannforsyning. Afrikanske villhunder er derfor i stand til å gå i lange perioder uten å måtte drikke. I motsetning til mange andre rovdyr, dreper afrikanske villhunder byttet sitt ved å begynne å bite det når det fremdeles lever. Selv om dette kan høres grusomt ut, dør dyret faktisk raskere og mindre smertefullt enn om det ble drept på den generelt foretrukne måten.

Afrikansk villhundforhold med mennesker

Afrikanske villhundpopulasjoner har gått raskt nedover i de sør-afrikanske landene, hovedsakelig på grunn av tap av mye av deres naturlige habitat og det faktum at de ofte blir jaktet av spesielt bønder. Den litt vilde naturen til den afrikanske villhunden har ført til mye overtro angående den, med lokalbefolkningen som nesten har utslettet hele befolkningen i visse områder. Tapet på deres historiske områder generelt på grunn av voksende menneskelige bosetninger har også ført til drastiske tilbakegang i befolkningen gjennom store deler av miljøet. Selv om flertallet av den afrikanske villhundepopulasjonen i dag er begrenset til nasjonalparker, har de en tendens til å kreve mye større territorier og komme i konflikt med mennesker når de forlater disse beskyttede områdene.

African Wild Dog Conservation Status and Life Today

I dag er den afrikanske villhunden oppført som en truet art, da antallet afrikanske villhundpopulasjoner har gått raskt ned, spesielt de siste årene. Det antas å være færre enn 5000 individer som streifet rundt i Afrika sør for Sahara i dag, med antall som fortsatt synker. Jakt, tap av habitat og det faktum at de er spesielt sårbare for spredning av sykdom hos husdyr, er hovedårsakene til kontinentets tap av afrikansk villhund.

Vis alle 57 dyr som begynner med A.

How to say Afrikansk villhund in ...
BulgarskHyena hund
KatalanskAfrikansk villhund
TsjekkiskHyena hund
danskHyena hund
tyskAfrikansk villhund
EngelskAfrikansk villhund
SpanskLycaon pictus
FinskHyena hund
franskLycaon (pattedyr)
GalisiskLycaon pictus
HebraiskLappet ulv
KroatiskAfrikansk villhund
UngarskAfrikansk villhund
ItalienskLycaon pictus
JapanskRikaon
nederlandskAfrikansk villhund
EngelskAfrikansk villhund
PusseLikaon (paier)
PortugisiskMabeco
svenskAfrikansk villhund
TyrkiskAfrikansk villhund
kinesiskIkke-Suno hund
Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) The Encyclopedia Of Mammals
  8. African Wild Dog Behavior, tilgjengelig her: http://animals.nationalgeographic.com/animals/mammals/african-hunting-dog/
  9. African Wild Dog Habitats, tilgjengelig her: http://www.predatorconservation.com/wild%20dog.htm
  10. Om afrikanske villhunder, tilgjengelig her: http://www.honoluluzoo.org/african_hunting_dog.htm
  11. African Wild Dog Packs, tilgjengelig her: http://www.outtoafrica.nl/animals/engafricanwilddog.html?zenden=2&subsoort_id=4&bestemming_id=1

Interessante Artikler